Sarardı Düş Sayfası

Sticky

Sanat, evden çıkmadan evden kaçmanın tek yoludur.

Twyla Tharp

Edebiyatla sanırım ilk ortaokul yıllarında tanıştım. Faruk Nafiz’in güçlü kalemiyle başlayan bir serüven ve Ahmet Haşim’in karanlık dünyasına girişle tamamlanan bir yolculuk sonrasında kendimi kalemimle baş başa buldum.

Geçen yıllar içerisinde çeşitli gençlik organizasyonlarının edebiyat dergi yapılanmaları içerisinde yer aldım. Edebiyat severlerin bir araya geleceği organizasyonların gerçekleştirilmesine öncülük ettim. Bu dönemde genel yayın yönetmenliği ve mizanpajını üstlendiğim bir e-dergi projesine değerli arkadaşlarımla birlikte imza attım.

Geçtiğimiz yılın ilk günlerinden itibaren dağınık olarak çeşitli mecralarda yayınlanmış ve hiç yayınlanmamış eserlerimi bir araya toplamak amacıyla bir çalışma başlattım. Pandeminin gündeme gelmesiyle birlikte bu çalışmalar umduğum gibi gitmemesine rağmen Nisan ayı başlarında “Sarardı Düş Sayfası” kitabımı siz değerli okuyucularımla buluşturdum.

“Sarardı Düş Sayfası” edebiyatın farklı türlerinin birlikteliğiyle oluşan şiir tadında bir harmoni…

“Sarardı Düş Sayfası” ilk düşüncelerim içerisinde bir şiir kitabı olarak can bulacaktı. Sonraki süreçlerde yer yer hece ölçüsüyle yazılmış şiirleri kucaklarken yer yer sembolizm akımından etkilerle farklı bir renk aldı. Derken manzum bir hikaye ve ardından denemelerle süslendi. Bazen çeşitli akımlar ve türlere ait sentezlerle yüreğimi dökerken, bazen bir kaç satır arasına ruhum sıkıştı. Ve nihayet renkler, sesler, düşünce ve düşlerle harmanlanan kelimelerin yansıması “Sarardı Düş Sayfası” ismini aldı.

“Sanat, evden çıkmadan evden kaçmanın tek yoludur.” -Twyla Tharp

Ve bu derin sözden sonra dünyamızın şu karanlık günlerinde zihnimin karanlığında kalmak yerine bir kaç mürekkep damlası düşsün istedim gökkubbenin sarmaladığı şu küreye…

Kategoriler:   Özgür

Yorumlar